Na vele jaren succesvolle samenwerking, nemen we afscheid van onze product designer: Dan je wel Klaus Keichel, voor 40 jaren top design - en dank voor je waardige opvolger, Marcus Keichel.

 

Klaus Keichel was meer dan 4 decenia verantwoordelijk voor het Küppersbusch design. In de plaats van mee te gaan met de verschillende trends koos hij doelbewust voor tijdsloosheid. Met zijn sobere, heldere designkeuze, creëerde hij producten met een hoge graad van herkenbaarheid, waarmee hij meer dan 60 prijzen won. Tot die prijzen behoorden de meest prestigieuze prijzen die je in Duitsland kan winnen, en ook een aantal internationale prijzen.

Marketing Direktorin Andrea Heiner-Kruckas mit Klaus Keichel
Marcus Keichel

Afscheid nemen van zo een uitzonderlijk designer is moeilijk. Desalnietemin zijn we blij dat onze Marketing & Product Manager Andrea Heiner-Kruckas erin geslaagd is Marcus Keichel te recruteren. Marcus keichel heeft zijn eigen stijl, maar met eenzelfde benadering naar design toe als zijn vader. Andrea Heiner-Kruckas: "Ons bedrijf heeft zich altijd geprofileerd voor top design, een unieke stijl en individualiteit. In de voorbije jaren hebben we vele design klasiekers geproduceerd. Marcus Keichel is exact de juiste man  om deze traditie in de toekomst verder te zettten."

 

 

 

In zijn huidige cariëre heeft Marcus Keichel tot op heden al meerdere producten gecreëerd die tijdelijke trends voorbij gaan en juist daardoor een blijvende meerwaarde creëeren. Zo heeft hij bijvoorbeeld stoelen en zetels ontworpen voor gerenomeerde internationale fabrikanten. Deze designs worden nu al beschouwd als toekomstige klassiekers en hebben dan ook verschillende prijzen in de wacht gesleept. Zijn voornaamste reden om in zijn vaders voetsporen te treden: "Naast het feit dat Küppersbusch een bedrijf is vol traditie en de uitdaging die voor mij ligt groot is, is het ook niet meer dan natuurlijk dat ik mijn vaders  werk voortzet dat hij heeft opgebouwd in de laatste decenia."

 

 

 

 Wij kijken uit naar nog vele jaren verdere samenwerking met designer Keichel.