Historie Küppersbusch

1875
Friedrich Küppersbusch start ’s werelds eerste stooffabriek “F. Küppersbusch & Söhne” in het Gelsenkirchener stadsdeel Schalke en begint met de ambachtelijke productie van kolenstoven.

 

1880
Küppersbusch gaat met 12 werknemers in serieproductie en breidt het assortiment uit.

 

1898
De telefoon wordt ontwikkeld. Küppersbusch heeft drie telefoonaansluitingen en communiceert via een eigen telegram adres.

 

1913
Küppersbusch behoort tot de grootste fabrikanten van het continent, met 2.500 werknemers die dagelijks 350 stoven en ovens fabriceren.

 

1918
Tijdens de Eerste Wereldoorlog schakelden ze over naar veldkeukens en veldovens. Na de oorlog worden er  weer ovens geproduceerd. Door de grote vraag schakelt Küppersbusch over op industriële productie.

 

1935
De vraag naar producten explodeert, het aantal werknemers blijft groeien. Küppersbusch opent een tweede productie voor kolenstoven. Bovendien wordt in de jaren van vooruitgang een tweede fabriek in Oostenrijk aangekocht. Küppersbusch is weer een wereldbedrijf.

 

1954
Niet alleen de VW Beetle is een economisch wonder. Küppersbusch brengt de snelkookplaat uit, met zeven vermogens en een verklikkerlicht.

 

1962
Van gasstoof tot de dampkap tot een compleet inoxe koelkast. Wat begon met ovens is uitgegroeid tot een compleet assortiment.

 

1973
De jaren zeventig: De inbouwkeuken vindt zijn weg naar Duitse keukens. Küppersbusch was één van de eerste fabrikanten van inbouwapparaten.

 

1985
Het geboortejaar van de ökotherm®. Uniek in zijn soort en alleen van Küppersbusch. Een katalysator voor ovens.

 

1993
Sinds 1993 neemt Küppersbusch succesvol deel aan design wedstrijden. De Bundespreis, Red Dot Award, iF design award, Platinum Award for Design Excellence ADEX, tot op heden zijn ruim 60 producten zoals ovens, stoven, kookplaten en dampkappen met nationale en internationale prijzen bekroond.

 

 

 

1999
Om de hoge kwalitiet wereldwijd te kunnen bedienen, gaat Küppersbusch Hausgeräte GmbH en Küppersbusch Großküchentechnik GmbH & Co. KG samen met Teka. Wereldwijd zijn meer dan 5.000 werknemers in dienst.

 

2008  –  2010
De designers van Gelsenkirchen voeren de Platinum White Edition en de Black Chrome Edition in. Een nieuwigheid in de inbouwapparaten .

 

2013/2014
Küppersbusch presenteert het nieuwe design “Individual”.  Eveneens het eerste “Meisterstück” veroorzaakt een golf en is een uithangbord van het bedrijf. Design, kwaliteit, innovatie, functioneel.

 

2015
Het bedrijf viert de 140ste verjaardag met verschillende innovaties op de internationale beurs Living Kitchen te Keulen.

 

2016
In september , wordt het merk Küppersbusch opgenomen in "Major German Brands".  Fokus.